Gott nytt år!

Hej!

Ja, GOTT NYTT ÅR! :D För det är ju trots allt nyårsafton i Sverige i skrivande stund. Jag får dock vänta några timmar innan det är min tur.
2009 har varit ett ganska bra år tror jag. Det har gått så skrämmande fort så att jag inte ens kommer ihåg vad jag har gjort.

Men jag är verkligen redo att lämna 2009 bakom mig och börja om 2010. Ett år som förhoppningsvis kommer bli ett toppen år! :D

Ska faktiskt ta och krypa till sängs redan nu. Hela min kropp är helt slutkörd. Varenda liten muskel gör ont. Hoppas verkligen inte att jag håller på att bli sjuk!!

Jag önskar er alla ett riktig härlig nyårsafton med många skratt och oförglömliga minnen!
Jaa, detta var allt för 2009! Vi hörs igen nästa år! :D

PUSS ♥

Jag kommer inte hem ikväll om jag känner mig själv.

Hej! :)

Nu är julen över och jag har kommit över min sorg över att inte vara hemma över jul! :) Någon gång ska vara den första för allt.
Förstår verkligen inte vart denna dag tagit vägen! Jag vaknade runt 10 tiden, gick upp och duschade, pratade lite med min värdmamma, kollade på en film, pratade med Erika (♥) i telefon och dekorerade det sista på pepparkakshuset. Och innan jag visste ordet av det var klockan redan 18.00. Skrämmande!! Kändes som om dagen bara blåste iväg.
Imorgon ska jag jobba några timmar på förmiddagen medans min värdmamma spelar Tennis och sedan ska vi alla (inklusive min värdpappa som mår liiiite bättre nu) till Grandma och Grandpa och fira en lite försenad jul! :) Så vi får se vad som händer. :)

Hoppas ni allihop har haft en toppen bra och mysig jul!!

PUSS ♥


I wish you a merry Christmas!

Hej igen.

Ja, igår var det julafton. Julen har varit väldigt lugn här eftersom att min värdpappa fortfarande är jätte sjuk...
Men på självaste julafton så började jag med att Skypa med alla hemma...Gud vad jag saknar er. Men ni såg ut att ha en mysig julafton, det glädje mig! :) Jag åkte till salongen och fick mina naglar fixade, jag min värdmamma och bebis var i kyrkan på julmässan och så var vi hos Grandma och Grandpa och åt lite mat :) det var trevligt! När jag kom hem igen så gick jag och la mig. Blev ingen julklappsutdelning som det skulle ha blivit för att min värdpappa är så sjuk och inte orkar gå upp ur sängen.  

Idag så har det ju varit "jul" här i USA. Självaste juldagen då jultomten (förhoppningsvis) kommer och lämnar julklappar till alla snälla barn. Morgonen började väl ganska mysigt. Jag och min värdmamma gjorde frukost och åt tillsammans och sedan började vi dekorera pepparkakshuset (lite sent jag vet.) Sedan skulle vi öppna julklapparna vilket blev kaotiskt. Bebis gnällde och min värdpappa mådde inte alls bra. Men så blir det väl ibland :)
Dom verkade iaf glada för presenterna. Och jag fick fina paket!! :)  

1 kopp (på den står det: My Idea of a Happy Birthday is shopping for nes shoes while wearing new shoes.) Den passar nog mig ganska bra :D
1 julgrans dekoration (det är en tjej som håller i massa shopping kassar :D)
1 presentkort på Victoria Secret
1 presentkort på Sephora
1 presentkort på DSW (skoaffär)
För att inte glömma alla underbara presenter från alla älsklingar hemma! :D
4 berlocker till mitt Pandora Armband
6 månader av veckorevyn (som skickas hit!! :D)
Svenskst Godis
Svenska Tamponger! :D
(har jag glömt något? :O)
TACK!


Efter allt detta kaotiska så pratade jag lite med mamma på Skype sedan gjorde jag mig iordning och sedan åkte jag, min värdmamma och bebis till Grandma och Grandpa för att äta julmiddag. Vi åkte även ut en sväng för att kolla på folks julbelysning :) Vissa blir helt galna runt jul och dekorerar hela huset och trädgården med lampor...Smaken är verkligen som baken, delad.

På söndag (förhoppningsvis) om min värdpappa mår bättre. Så blir det julklappsutdelning och firande hos Grandma och Grandpa då. :) Det har som sagt varit en väldigt lugn och ovanlig jul för mig i år. Men vi hoppas verkligen att min värdpappa ska bli bättre snart. =/

Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på en film! :) Sov så gott alla!

PUSS ♥






Julafton

GOD JUL ALLESAMMANS!! ♥♥♥


Dan före dopparedan!

Detta blir ett sorgligt men ärligt inlägg... varning för känsliga läsare.

För första gången i mitt liv så ser jag inte fram emot julafton. Jag har gråtit av hemlängtan för första gången. Och varje gång jag tänker på att det är julafton imorgon så kniper det till i bröstet på mig. Jag vill inte vara här just nu! Jag vill vara hemma, jag vill fira jul med alla nära och kära.
Jag vill sitta där hemma och gnälla över att alla vuxna äter så förbannat segt för att jag vill öppna alla paketen, jag vill äta mig äckligt proppmätt, jag vill se allas glada miner när de öppnar julklapparna som innehåller precis det dom önskat sig och framförallt jag vill vara hemma med min familj!! Och inte nog med att jag saknar alla hemma, inte kommer vi fira någon riktig jul här heller...min värdpappa har fått strikta regler om att ligga till sängs fram till söndag...så vi ska bara vara hemma. Vilket kommer leda till att jag kommer tänka ännu mer på att alla firar en jättemysig jul tillsammans hemma utan mig.
Jag vill inte ha jul i år. Önskar jag kunde somna och vakna upp när allt är över igen. Självklart räknade jag med att julen skulle bli jobbig på andra sidan jorden utan alla i familjen. Men jag hade aldrig kunnat ana att det skulle bli såhär jobbigt. Jag tänkte hela tiden att jag kommer vara stark att jag kommer få uppleva så mycket annat så att det faktiskt inte skulle spela så stor roll att vara utan familjen en enda jul. Men det gör det. Jag älskar alla så himla myket och jag saknar er mer än ord kan beskriva!

Tårarna rinner så att sminket svider i ögonen. Jag ångrar så att jag inte åkte hem över jul!

Dan före dan före dopparedan!

Ho ho ho, finns det några snälla barn här? (förutom jag själv då.)

Nu är julafton snart här :D
Jag mår mycket bättre idag, känner mig inte sjuk för fem öre. Och min värdpappa mår också mycket bättre men dom håller kvar honom på sjukhuset ännu en natt bara för att hålla koll på honom :)

Bebis fick sin andra spruta mot H1N1 (baconfebern) idag. Så han kommer inte kunna få den iaf. Min värdpappa mår bättre, jag mår bättre, min värdmamma mår bra, det är fullt med julklappar under granen, bättre kan det väl inte bli? :)
JOOO det kan det faktiskt :D Jag fick massa paket på posten idag :D Först imorse stod det ett stort vitt paket utanför dörren när vi kom hem :D Detta ljuvliga paket med massa godis och gott inför julen var från Pappa, Hampus, Camilla, Emelie och Nattalie :D TACK!!
Och när jag inte trodde dagen kunde bli bättre så steg lyckotermometern lite yttligare :D Då kom posten!! Ett stort tjockt paket från Farmor, Farfar, Carina, Andy, Daniel, Sharon och Noah!! :D TACK!
Fick även ett julkort från Mormor och ett från Gudrun och Göran :D TAAAAAAAAAACK!

Åh, julklapparna ligger säkert under granen och bara väntar på att jag ska öppna dom! :D
Nu hoppas jag bara att mitt paket med julklappar ska hinna komma fram till sverige i tid!!

Imorgon ska jag ut och handla mina sista julklappar! Det blir IKEA med Nabila :D Lite svenska saker måste det vara, annars är det inte jul!! Sedan på kvällen ska vi äta lite god mat här hemma och självklart äta pepparkakor!! Sedan så har min värdfamilj som tradition att man får öppna ETT paket dagen innan julafton! Så det ska vi göra! Åh, undra vilket jag ska välja!!
Sedan på självaste julafton ska vi fira "mini-jul" här hemma. Vi ska öppna varandras julklappar och firas "svensk-jul" vilket betyder kalle på tv (även om det inte blir riktiga jul-kalle) och pepparkakor och julgodis. Jag ska även skypa med alla hemma!! :D
Sedan juldagen, då får man öppna alla paket i julstrumpan och sedan blir det julmiddag och paket öppning hos Grandma och Grandpa! :D Så tror nog det kommer bli en bra jul iaf!!

Nu ska jag kolla på dagens program att Anna Ankas jul!! (Dummare människa än henne får man faktiskt leta efter!)

Blev ett långt inlägg men så blir det ibland!!

PUSS ♥

PS. Alla är skyldiga mig en pulkafärd innan snön försvinner!! Detta betyder att alla måste göra det. Och bildbevis krävs, annars kanske inte tomten kommer!! DS!






Kul jul

Hej!

Ingen rolig dag idag!
Jag sov nästan ingenting igår natt, vaknade av att jag frös som in i bara den. Så sov med långbyxor, tjocktröja, täcke och filt och ändå frös jag...
När väckarklockan ringde på morgonen så mådde jag fortfarande skit...Går upp och får reda på att min värdpappa måste in till akuten för att han blivit jätte dålig över natten. Så jag var tvungen att jobba i alla fall, för min värdmamma hade ett jätte viktigt möte på jobbet och Grandma och Grandpa tog min värdpappa till akuten.

Min värdmamma kom hem från sjukhuset för en timme sedan. Min värdpappa är kvar på sjukhuset. Han har svininfluensan....
Så nu ber jag till gudarna att jag inte har svininfluensan utan bara en förkylning eller något...Jag är hur orolig som helst. Folk har ju faktiskt dött av influensan...Vill inte oroa er. Jag ororar mig säkert i onödan också. Men så ligger det till här i alla fall...Så någon rolig jul blir det nog inte. Just nu hoppas vi främst på att min värdpappa får komma hem till jul och att han ska må bra och att jag inte ska få svininfluensan också.

Klockan är bara 8 men jag ska faktiskt gå och lägga mig nu. Försöka få mig lite sömn...jag hoppas verkligen ni håller er friska där hemma!! 

Puss ♥ 


Julkänslor?

Hejsan!!

Förlåt, förlåt, förlåt. Jag vet att jag inte har bloggat på evigheter!! Men de senaste 2 veckorna har varit galna...Det närmar sig verkligen jul och mycket har varit igång här på andra sidan atlanten. Julbaket har varit igång ett bra tag nu, jag har jobbat, julshoppat, umgåtts med kompisar, varit på julfester...jaa, och det är verkligen mörkt här på eftermiddagarna/kvällen vilket bidrar till att man blir så himla trött...

Men nu har jag verkligen fått tummen ur och bloggar :)

Jag kan verkligen inte förstå att det är jul redan!! Det är galet!! Och julstämningen är lika med noll...Ärligt talat blir jag bara ledsen när jag ser alla juldekorationer och känner lukten av pepparkakorna...Önskar verkligen att jag kunde vara hemma och verkligen fira världens mysigaste tradition med mina nära och kära!! Jag saknar er så himla mycket!! Jag visste innan jag åkte att hemlängtan skulle bli jobbig under julen, men ändå är man inte beredd på den. Men innerst inne vet jag att jag kommer ha en fantastisk jul med min värdfamilj och att jag har många jular framför mig med släkten.
Hur som haver...julklappar är i alla fall inhandlade till alla underbaringar i sverige och dom ligger förhoppningsvis på ett flygplan nu och bara längtar efter er!! :D Jag hoppas verkligen att dom kommer fram i tid!!

Nu sitter jag i min sängen, lyssnar på svensk julmusik och ägnar många tankar till er hemma i Sverige!! Jag önskar er verkligen en underbar jul med massa vit snö och många glada stunder med fina julklappar och god (fast ganska äcklig) julmat!!

Den kommande veckan kommer bli jätte stressig. Ska jobba måndag-onsdag och måste köpa massa julklappar. Än så länge har jag bara köpt en julklapp....För vad f*n köper man till någon som redan har allt?!! :P Bebisen var simpel, jag var bara tvungen och tänka på vad jag själv skulle kunna leka med (eftersom jag leker lika mycket med leksakerna som han gör :D) men till mina värdföräldrar...usch och fy och blä!! Hoppas på ett mirakel och att jag kommer på något de närmaste dagarna!! Har ni några tips säg gärna till!!

Jag lovar er att jag verkligen ska försöka att blogga oftare!! Jag vet att det är några som verkligen undrar hur det går för mig och kollar bloggen varje dag. Men ni ska veta att jag har det jätte bra!! Och jag är jätte lycklig, trots hemlängtan. Och jag skulle inte byta bort denna erfarenheten för något i hela världen!!

Nu ska jag kolla lite svensk TV på internet och sedan slumra in så jag är redo för en ny dag med mycket lek imorgon!!

PUSS! ♥


Jag har suttit i tomtefar och tomtemors knä och berättat vad jag önskar mig i julklapp! :)
Och jag lovade dom att jag varit jätte snäll i år och att mitt rum var städat!!


dålig uppdatering!

Hej!

Jätte dålig uppdatering...jag vet. Men det börjar närma sig jul och jag har fullt upp!! Flänger fram och tillbaka och pyntar lite här och lite där. Lovar er att jag ska försöka uppdatera om dagarna som gått imorgon!!

Men kan stolt meddela er att jag var uppe med tuppen imorse! Innan klockan ens slagit 8 var jag redo och på väg till gymmet! Hurtigt värre.


 
Bäbis "fyllde" 8 månader idag! :) Vilket betyder att jag är 19 år och 8 månader idag.
Vi firade vår "födelsedag" med att dekorera julgranen och äta pepparkakor!

PUSS ♥


T som i Torsdag och T som i TRÖTT!

Hej! :)

Jag är hur trött som helst så det får bli ett snabbt inlägg :D
Dagen har gått super. Pratat med mamma, pappa och Sarah i telefon :D skönt att få prata svenska ibland ;) Sedan har jag kommit på världens bästa julklapp till min värdpappa :D
Kikar ni in imorgon så kan ni få se vad det är :D Kanske det är ett jätte bra julklapps tips till någon av era nära och kära :)

Och på tal om julklappar, jag vet att jag är sen...men här är en bild på mitt Pandora armband, för dom som kanske ville ge mig en lite söt berlock i julklapp (A) 
 

Kan verkligen inte förstå att det är jul snart :O gaah. Jag har världens panik.. har bara köpt två julklappar än så länge :O
Men förhoppningsvis ska vi in till Hollywood på lördag för att handla julklappar till alla söta små filurer hemma i kalla sverige! :)


Jag är verkligen tröttare än tröttast idag så därför ska jag krypa ner i varma sängen nu :) Ska kolla på ett avsnitt av Sex and the City...kaaaanske två ;) haha eller 5....beroendeframkallande den där serien.


Hoppas ni har det bra!!


Mamma, Pappa, Viktor, Hampus, Måns, Mormor, Farmor, Farfar, Carina, Andy, Daniel, Sharon, Noah, Tomas, Camilla. Jag saknar er alla enormt!! <3


PUSS och GODNATT ♥


The queen is back!

Tjingalong!

Jag lever fortfarande :D Tur va!!
Jag och Nabila var som sagt i San Francisco över helgen! :D Vi hade en toppen helg! Bodde på Hotell Hilton och såg massa saker!!
Vi såg bland annat
Yosemite (en national park)
Golden Gate Bron
Alcatraz
Lombard Street (världens krokigaste gata)
China Town
Fishermans Wharf
Twin Peaks
Hearst Castle
Solvang (en dansk stad)
och massa annat :D
Jag tog sammanlagt 621 bilder så som ni säkert förstå kan jag omöjligt lägga upp alla :P Men lägger upp några smakprov :) Antar att de flesta bilderna kommer upp på Facebook senare! ;)

Finns så mycket som jag skulle kunna berätta om San Francisco...och ändå är det omöjligt att få ner det i ord. Helgen var verkligen jätte rolig. Men om jag skulle sammanfatta helgen kortfattade skulle jag säga:
Mycket skratt
Tidiga mornar
Sena kvällar
Kineser
Wow upplevelser
Regn
Solsken
Trevliga människor!!!


Bilder säger mer än tusen ord så, Enjoy! :)

YOSEMITE




Yosemite waterfalls.



Bevis på att det faktiskt går mot mörkare tider här :)


CHINA TOWN


San Franciscos högsta byggnad står i China Town :)






Castro St. Tror jag?! :S Hängde aldrig med på vad det var för något. Men uppenbarligen något känt :)

GOLDEN GATE BRON


Visste ni att det tar hela 5 år att måla hela bron? Och att det måste målas om vart 5:e år? Vilket betyder att dom konstat målar den :) Varje dag. Snacka om världens tråkigaste jobb....



LOMBARD STREET

Cabel Car (haha stavas det så?? Heter det ens så? :D )


ALCATRAZ





THE PAINTED LADIES

Det var i ett av dessa husen som Mamma bodde i när hon var Au Pair I San Francisco.

TWIN PEAKS

 


SAN FRANCISCO CITY HALL



HEARST CASTLE


Äkta guld i golven...


SOLVANG


Blev bara ett kort från Solvang. Ingen aning om varför. Var kanske för upptagen med att prata svenska med danskarna :D Söt liten stad iaf, som sägs ska vara mer dansk än själva danmark. Det är förövrigt i denna lilla "nordiska" stad som Micheal Jackson har sin nöjespark "NEVERLAND". Credits till norden.


Yes, det finns snö i Södra Califorien. Tro det eller ej.

Och till sist vill jag bara meddela att det tog mig hela 2 timmar att ladda upp alla bilder och skriva inlägget. Förstår ni hur mycket jag älskar er nu när jag spenderar så mycket tid på att ladda upp ett litet fjuttit inlägg?! :P
Haha, klockan är nästan halv 12 och jag ska verkligen gå och sova nu! Börjar 7:30 imorgon. Sov så gott alla..

PUSS ♥


Torsdag kväll här i storstaden

Tjing fling!

Kan ni förstå att det redan är torsdag.. det kan inte jag!
Dagen har gått super fort och bebis har faktiskt varit snäll idag :) Nästan inget gnäll alls :D
Imorgon jobbar jag bara 30 minuter (kanske 1 timme)... innan Grandma och Grandpa kommer och hämtar lillskiten :D Så när dom åkt ska jag sova en timme eller två ;) sedan ska jag PACKA!! :D
Jag och Nabila drar till San Francisco över helgen :D woho, ska bli prima. Skönt att komma "hemifrån" lite och se andra delar av Californien :D Vi lämnar L.A vid 7 tiden på morgonen på lördag och kommer hem på Måndag kväll :D Nice bajs.

Nu ska jag borsta tänderna och kolla på Sex And The City! :D Det är grejer det!!

PUSS ♥

Ps. bilder från thanksgiving kommer upp imorgon :) Ds.

O som i Onsdag

HEJ!! :D

Känner ni igen den där känslan när man är sådär obeskrivligt glad att man ler åt allt? När man går runt och svävar på små rosa moln?! När man känner sig kär fast man inte är det. Den där känslan när allt bara är toppen!! Precis den känslan känner jag just nu!
Jag är okrossbar! :) Ville bara dela med mig av mina lyckokänslor :D

Dagen har varit toppen bra :D Nabila kom över på förmiddagen med Darinka. Vi lekte inne en stund sedan gick vi ut till en lekplats i närheten :) Bebis gungade för första gången i sitt liv och han älskade det!! :D  

När jag slutade för dagen kom Nabila och hämtade mig :D vi skulle ut och handla julklappar (A) men råkade komma hem med 2 kassar till mig själv :O Men det blev en kasse med julklappar iaf ;)
Till mig;
*Skor :D:D:D:D (pappa jag vet hur du känner den där lyckliga känslan i kroppen som jag har just nu!!)
*Tjocktröja
*Klänning
*Linne

Sedan såg jag två par utgulliga sockar och ett par vantar till bebis som jag inte kunde hålla mig undan. :) Det blir ingen julklapp eftersom han behöver det redan nu ;)

Och julklapparna tänker jag inte avslöja :D Man vet aldrig vad tomten hittar på...Men min värdpappa har önskat sig en Rolex klocka, en porche och 1 miljon dollar..hum, tomten kommer bli fattig! Hahah :P

Börjar 6.45 imorgon och klockan är redan 23:30 så nu ska jag och min lyckliga själ krypa ner i sängen :D

PUSS och GODNATT!




Tisdag!

Hejsan!

En super trött Othilia som skriver....vart en lång dag med en trött bebis som inte velat sova. :)
God mat (grillad kyckling och revben). Ja så mkt mer finns det inte att säga om dagen :) Klockan är bara 21 men jag ska sova nu. Är dödstrött. Att något så litet kan göra en så trött!!

Btw, kan ni förstå att det redan gått 3 månader sedan jag lämnade lilla Sverige?! Och 3 månader betyder 1/4 av mitt år här! Shit !

jaja, tiden går fort när man har roligt :)

GOD NATT! ♥

Måndag och 14 veckor sedan jag lämnade Sverige.

Hej!

Det har varit en lång dag idag!! Sov nästan ingenting igår natt, mardrömmar hela natten. Men morgonen var bra, jag och bebis pratade med mamma på Skype men sedan har problem mött ännu mera problem.
Problem 1.
Pierce Collage (skolan jag ska gå på) krånglar. Jag får inte mailen jag ska få osv. Så jag ringer skolan (PAPPA, jag ringde själv :D:D:D:D haha) och får prata med världens tjurigaste tant. Hon säger att jag fått mailen fast jag inte fått dom osv...men efter många om och men så får jag uppgifterna jag vill ha.
Problem 2.
Jag upptäcker världens vattenpöl på köksgolvet. Vattnet kommer från frysen. Jag öppnar och kollar in, oooops. Allt har smällt. Jag ringer min värdmamma som ringer min värdpappa som kommer hem. Och så visar det sig att någon bara råkat slå av någon knapp i kylen. HAHA
Problem 3.
Sist men absolut inte minst. Bebis har spytt som en kalv hela dagen. Började imorse vid 8 tiden men bara lite grann (jag vet, rolig information.) men på eftermiddagen så var det som en explosion...jag lovar er han spydde ner hela köket...stackars plutt. Jag får självklart panik och börjar skrika på min värdpappa (som tack och lov var hemma på grund av frysen!!) så vi ringer min värdmamma som ringer doktorn (haha, yes vi kedjeringer här.) Och doktorn tyckte vi skulle komma in!
Vi trodde först att det var hjärnskakning eller något, för han gör ju allt för att stå upp och försöker gå så det blir ju några dunsar ner i backen emellanåt. Men nej, vi hade tur. Bara något skrämmande litet virus som spökade :) Puh...

Så efter några timmar hos doktorn kom vi hem och jag åt lite mat. Och nu sitter jag i min säng, helt död. Och ska sova!

Hoppas er dag varit lika spännande som min!!

PUSS ♥


RSS 2.0